Održana druga po redu gastronomsko-turistička manifestacija ,,Pod sač“

U Medveđi je juče održana druga po redu gastronomsko-turistička manifestacija ,, Pod sač“.Petnaest ekipa nadmetalo se je u pripremi tradicionalnih jela ispod sača, ali i u pripremi pogače pod crepuljom. Ovo je bila prilika da se stara jela ovog kraja sačuvaju od zaborava, ali i da se prezentuje grnčarija i pokaže njena uloga kroz istoriju.
Direktor Turističke ogranizacije opštine Medveđa Ljubiša Ristić, ističe da je cilj da ova manifestacija promoviše gastronomske specijalitete Gornje Jablanice, ali i da postane brend ovog kraja jer postoje ambiciozni planovi da se već naredne godine okupe takmičari iz čitavog regiona.
Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić podvukao je da je ove godine manifestacija ,, Pod sač,, okupila takmičare koji su pokazali da nisu zaboravili tradiciju ovog kraja. On je dodao da podržava nastojanja da se manifestacija naredne godine omasovi učešćem takmičara iz Srbije i inostranstva.

Ovogodišnji pobednik u pripremi tradicionalnog jela ispod sača je ekipa ,,Goran Savić,, drugo mesto pripalo je ekipi ,,Mrkonjski vis,, , a treće mesto zauzela je ekipa ,, Mesare Milojković,,.

U kategoriji pripreme pogače ispod sača najbolja je bila ekipa Udruženja penzionera iz Medveđe, drugo mesto zauzela je ekipa ,,Crepulja,, ,dok je treće mesto zauzela ekipa iz Petrilja.Svim učsnicima dodeljene su zahvalnice i pehari.