ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU ZA 2024. GODINU

Otvarajući javnu raspravu predsednik dr Goran Cvetanović je rekao da je svaki predlog dobrodošao kada je u pitanju planiranje svih prihoda i rashoda grada. Najveći broj projekata iz oblasti privrede, infrastrukture, kulture, obrazovanja i drugih segmenata biće finansiran iz budžeta, a kako je istakao Cvetanović ovaj budžet planiran u cilju dobrobiti građana i poštovanje želja i mogućnosti.
On je podvukao da je ovo najveći budžet grada od kako on postoji, a iznos budžeta je 6,7 milijardi dinara. Cvetanović je istakao da je naspram budžeta koji je postojao pre 2012. godine u iznosu od 3 milijarde, danas je ovo planski i razvojni budžet.

Predlog budžeta za 2024. godinu sagledava sve oblasti i kao primer Cvetanović je izdvojio sport gde će u odnosu na ovu godinu od 125 miliona, uz rebalans od 30 miliona suma za narednu godinu iznositi 175 miliona dinara. Pažnja je usmerena i na poboljšanje socio ekonomskih uslova života što potvrđuje povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru za 10 odsto, a nije zamerena ni zaštita životne sredine i poljoprivredne i ostale subvencije.
Marija Milosavljević, šef Odeljenja za finansije Gradske uprave istakla je da se lokalna samouprava trudi da svake godine izdvoji sve veća sredstva za sve namene i ravnomerno ih rasporedi prema prioritetima.
Član Privremenog organa Stefan Kitanović je na ovom skupu istakao da su brojni predlozi građana uzimani u obzir prilikom kreiranja budžeta, a to potvrđuje baner na sajtu grada i aplikacija „Predloži budžet“.
Čitav set predloga dao je ispred Udruženja građana I ja se pitam pitam i Bratislav Stamenković. Izdvajamo pitanje koje se odnosilo na zapuštenu i nehigijensku ulicu između zgrade Tri šešira i Opšte bolnice.

Predsednik dr Goran Cvetanović se složio sa ovom konstatacijom i kazao da će ulica biti sređena nakon rekonstrukcije Opšte bolnice.

Kako je rečeno posle javne rasprave Nacrt odluke o budžetu za 2024. godinu naći će se pred Privremenim organom grada uz poštovanje svih primedbi i sugestija građana.

Budžet grada LeskovcaJAVNA RASPRAVA