Održana manifestacija Dani kruške u Miroševcu

Tradicionalna manifestacija Dani kruške koja je organizovana uz podršku lokalne samouprave četvrtu godinu zaredom održana je uz prisustvo velikog broja proizvođača ovog voća u Miroševcu.

,,Dani kruške su manifestacija koja se organizuje u cilju promocije poljoprivrednih proizvoda i proizvodjača leskovačkog kraja, a ovo se voće gaji na teritoriji našeg grada na 532 ha , kazala je zamenica gradonačelnika Jasmina Randjelović, ističući da su zasadi kruške najazastupljeniji u vučjanskom kraju“.

Ovom su prilikom najboljim proizvođačima kruške i proizvoda od ovog voća uručene nagrade, kao i za najbolju rakiju, za najuspešnijeg proizvođača, a održano je i takmičenje za najbržu pripremu kruške za kompot i nagradna lutrija.

,,Da bi poljoprivredna proizvodnja bila uspešnija potrebna je i podrška kako lokalne samouprave tako i države“, istakao je ispred MZ Miroševce Danijel Ristić.

Forum žena GrO SNS Leskovac i ovog puta je pripremio tradicionalna jela i specijalitete od kruške u kojima su uživali posetioci Manifestacije Dani kruške.