Održana sedamdeset šesta sednica Gradskog veća grada Leskovca

Na danas održanoj 76. sednici Gradskog veća usvojena je odluka o dodeli jednokratne novčane pomoći redovnim učenicima osnovnih i srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica sa područja grada Leskovca. I ove godine grad je izdvojio šest miliona dinara,a učenici iz ugroženih porodica dobiće novčanu pomoć od po pet hiljada dinara.O priznavanju prava na ovu pomoć Centar za socijalni rad doneće pojedinačna rešenja.

Učenici koji su na takmičenjima osvajali prva tri mesta u oblasti nauke i obrazovanja, sporta,kulture i umetnosti i usavršavanja, i studenti koji se sufinansirju iz budžeta i imaju prosečnu ocenu iznad 9 primiće jednokratne novčane nagrade 11. oktobra na Dan Leskovca,odlučili su gradski većnici.Na konkurs se javilo 238, a novac će dobiti 229 učenika i studenata koji su ispunili uslove.

Na sedinici je usvojen predlog izmene i dopune Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja na području grada Leskovca za 2018 godinu.

Data je saglasnost na odluku o dodeli podsticajnih sredstava udruženjima za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Udruženje za  zaštitu i odgoj ptica i sitnih životinja „Štiglić“ dobilo je 75.420 dinara za izložbu ptica, Udruženje „Leskovački ajvar“ 100.000 dinara za učešće na Sajmu etno hrane i pića i  Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Goran-vet“ dobilo je 400.000 dinara za prvu izložbu grla koja je  održana 29. septembra u Dobrotinu.

Usvojena je odluka o izboru projekata pravnih lica  iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine.Od 12 prijavljenih odobrena su 11 projekata u ukupnom iznosu od 3.287.024 dinara.

Osnovnim školama Svetozar Marković,Josif Kostić i Vuk Karadžić data je saglasnost za zaključenje posebnih ugovora o naknadi troškova prevoza učenika sa ovlašćenim prevoznicima.

Turističkoj organizaciji odobrena su sredstva u iznosu od 314.534 dinara na ime realizacije potpisanog ugovora sa Udruženjem ,,Etno mreža“. Turistička organizacija grada Leskovca sa ovim udruženjem zaključila je ugovor u svrhu promocije i očuvanja tradicionalnog nasleđa grada Leskovca.Deo proizvoda koji budu izrađeni kao rezultat realizacije projekta biće predstavljeni u suvenirnici i biće korišćeni za potrebe protokola organa grada Leskovca.