Održana stodvadeset četvrta sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća u objedinjenoj raspravi usvojeni su Programi rada sa finansijskim planom za Centar za socijalni rad, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, leskovački Narodni muzej, Narodno pozorište,Narodnu bibioteku, kao i ustanove kulture, odnosno Leskovački kulturni centar, Dom kulture Vučje, Grdelica, Pečenjevce, Brestovac , Dom kulture roma i  Sportski centar ,,Dubočica“.

Kako je kazao direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović, ova ustanova obavlja visoko stručni rad iz oblasti socijalne zaštite stanovništva koja se odnosi kako na materijalnu, tako i na pravnu pomoć. On je izdvojio brojne aktivnosti za narednu godinu i u okviru njih novu uslugu hraniteljstvo za odrasle i u tom kontekstu neophodnost obuke lica za pružanje ove pomoći.Momčilović je podvukao da je prioritet za ovu godinu tesna saradnja i sa mesnim zajednicama.

Većnici su razmotrili i usvojili i plan rada sa finansijskim planom Apotekarske ustanove u Leskovcu, Plan rada sa fnansijskim planom Doma zdravlja Leskovac, Program rada glavnog gradskog urbaniste, kao i Predlog programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

U obrazloženju ovog predloga predsednik fonda Dejan Ranđelović je istakao da je ukupan budžet fonda u iznosu od trideset jednog miliona dinara, od čega je milion dinara namenjen za razne manifestacije, a trideset miliona biće usmereno na subvencije tokom 2020. godine.

Većnici su usvojili na sednici i Predlog programa korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine, kao i odluke koje se odnose na zaštitu javne svojine i izuzimanje zemljišta iz ove svojine uz nadodnadu fizičkih lica.

Na sednici Gradskog veća upućen je predlog predsedniku Skupštine grada Aleksandru Đuroviću da zakaže sednicu lokalnog parlamenta za 23. januar.