ODRŽANA SVETA LITURGIJA POVODOM SLAVE HRAMA SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG U DUBOČICI

Danas je održana sveta liturgija povodom slave hrama Svetog Simeona u Dubočici u kojem je bogosluženje počelo 1. decembra prošle godine.

Nakon što su završeni podopolagački radovi sa podnim mozaikom od 5 vrsta mermera, čime je pokriveno 258 metara kvadratnih, a za te namene iz gradske kase je izdvojeno 10,7 miliona dinara, za stanovnike ovog dela grada otvorena su vrata velelepnog hrama.

Pored velikog broja stanovnika Dubočice luturgiji koju je služio episkop niški Arsenije, bogosluženju je prisustvovala zamenica gradnačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević.

Podsetimo, izgradnja hrama Svetog Simeona mirotočivog u Dubočici, započeta je 2005. godine, kada je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović bio na mestu predsednika Skupštine grada. Nakon prekida zbog nedostatka sredstava, nastavilo se sa izgradnjom na inicijativu gradonačelnika Cvetanovića 2014. godine kada je usledilo uređenje krova i fasade. Od tada se radovi na izgradnji hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Dubočici izvode u kontinuitetu. Sredstvima u iznosu od 34,2 miliona dinara izvedeno je kompletno prepokrivanje krova i kupola bakarnim limom, kompletna izrada fasade od mlevenog kamena, postavljanje i razvođenje elektro mreže u hramu, postavljanje unutrašnjeg led osvetljenja u hramu, malterisanje i gletovanje zidova sa pripremom za freskopisanje, izrada mašinskih instalacija za podno grejanje i betoniranje poda i izrada podnog mozaika na oltarskom delu, brodu i naosu crkve.

Hram Svetog Simeona Mirotočivog