Održano deveto savetovanje za povrtare „Agrolider“

Deveto savetovanje iz oblasti povrtarstva „Agrolider“ pod sloganom „Umetnost povrtarstva“ održano je u hotelu Park u Leskovcu.Ovom prilikom održano je  i devet stručnih predavanja,  a 47 izlagača predstavilo je svoje proizvode .

 

,,Ovogodišnju manifestaciju realizujemo pod sloganom Umetnost povrtarstva jer su leskovački povrtari toliko iskusni u ovoj poljoprivrednoj delatnosti da su stvarno umetnici u svom poslu”, kazao je jedan od organizatora skupa posvećenog povrtarstvu Goran Tasić.

,,Iz godine u godinu Agrolider izaziva sve veće interesovanje, kako naših poljoprivrednika tako i stručne javnosti o čemu svedoči sve veći porast kako izlagača tako i posetilaca. Savetovanje ovakvog tipa predstavlja priliku da se iznesu nova znanja i nove tehnologije koje će poljoprivrednici implementirati u praksi na svojim parcelama čime će dodatno osnažiti sopstvenu proizvodnju“, rekao je otvarajući savetovanje gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Tema ovogodšnjeg skupa na kome je prisustvovalo oko 1000 posetilaca bila je povrtarska proizvodnja sa ciljem podsticanja ruralnog razvoja, jačanja proizvodnje visokog kvaliteta, uz visok stepen očuvanja životne sredine, razmene znanja i iskustva poljoprivrednika i poljoprivrednih stručanjaka.

Organizator manifestacije je Agrozona, a pokrovitelj  grad Leskovac.