ODRŽANO OPŠTINSKO I OKRUŽNO TAKMIČENJE U PLIVANJU

U organizaciji Gradskog saveza za školski sport održano je takmičenje u plivanju na bazenima SRC “Dubočica“ za sve osnovne i srednje škole, a pored škola sa teritorije grada Leskovca, učestvovali su i učenici iz osnovne škole “Sveti Sava“ iz Gložana.

Takmičenje je bilo podeljeno u nekoliko uzrasnih kategorija, a učenici osnovnih škola su pliivali 50m (kraul, prsno, leđno i delfin), a učenici srednjih su plivali sve iste discipline, ali na 100m.
Ukupno je učestvovalo oko 170 učenika.

Svi koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto, dobili su medalje i diplome, a majice dobijaju svi koji nas budu predstavljali na školskim Olimpijskim igrama.

Kod osnovnih škola najbolja je OŠ “Svetozar Marković“ sa osvojenih 13 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane medalje. Na drugom mestu je Josif Kostić, sa osvojenih 7 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje, a treće mesto je osvojila OŠ “Vasa Pelagić sa osvojenih 7 zlatnih, 2 srebrne i 1 bronzana medalja.

Kod srednjih škola prvo mesto kao i obično pripalo je “Gimnaziji“ sa osvojenih 7 zlatnih, 2 srebrne i 2 bronzane, drugo mesto po osvojenim medaljama pripalo je Tehničkoj školi “Rade Metalac“ sa osvojenih 2 zlatne, 2 srebrne, a na trećem mestu je Ekonomska škola.

Svi pobednici na ovom takmičenju su izborili plasman na školsku olimpijadu koja se održava u Novom Sadu od 24. do 30. maja ove godine.

plivanjeSavez za školski sportsport