Okrugli sto ,,Dijalog o Kosovu i jug Srbije” u Medveđi

Udruženje građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije organizovao je danas  okrugli sto pod nazivom  “Dijalog o Kosovu i jug Srbije” koji je održan u holu Doma kulture u Medveđi.

Na debati  su  između ostalih učestovovali  Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa, Milisav Miletić, predsednik Skupštine opštine Medveđa, predstavnici političkih partija Živojin Pavlović,  šef odborničke grupe SNS – SPS – PUPS , Siniša Stanković, predsednik Opštinskog odbora SPS,Miladin Šarac, predsednik Opštinskog odbora PUPS-a, Gojko Ivanović, Grupa gradjana “Za Gornju Jablanicu.

,,Svaki razgovor i svaki dijalog doprineće rešavanju bilo kog problema.Po pitanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, naše najviše državne institucije su potpuno posvećene rešavanju, na čelu sa predsednikom  RS Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju  Markom Đurićem. Ja sam lično optimista i nadam se da će po ovom pitanje koje je višedecenijsko, u nekoj bliskoj budućnosti  biti nekih naznaka u cilju rešavanja i približavanja stavova ,, rekao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

On ističe da su svi problemi koji postoje u Medveđi, a tiču srpsko-albanskih odnosa zajednički.

,, Ovde nema srpskih i albanskh problema,  mi imamo zajednički suživot  i migracija stanovništva nije bila uslovljena multietničkim odnosima, niti problemima i sukobima, već isključivo je ekonomske prirode,, kazao je Arsić.

Projekat „Dijalog o Kosovu i jug Srbije“ podržava Fondacija za otvoreno društvo.

Cilj projekta je da predstavnici političkog i privrednog života, mladi i NVO iz Bujanovca,Preševa i Medveđe iznesu svoje stavove, potrebe, probleme i ideje iz ugla sredine u kojoj žive, a u kontekstu razgovora o Kosovu.

Naredni okrugli stolovi biće održani u  Preševu i Vranju, a već je održan okrugli sto u Bujanovcu. Moderator na tribinama je Ljiljana Stojanović