Omladina SNS-a u Leskovcu delila jabuke građanima povodom ,,Svetskog dana jabuka”

Povodom obeležavanja, Svetskog dana jabuka Savet za omladinu Gradskog odbora Srpske napredne stranke organizovao je akciju podele jabuka sugrađanima, na platou ispred Robne kuće.

Dan jabuke 20. oktobar u svetu je prvi put obeležen 1990. godine, s ciljem ukazivanja na zdravstveni značaj tog voća i da bi se demonstrirale mnogobrojne sorte jabuka.

,,Danas je Svetski dan jabuka, voća koje se u Srbiji gaji na oko 24.000 hektara i čija je prošečna godišnja proizvodnja u poslednje tri godine preko 300.000 tona. Jabuka spada u veoma korisne namirnice, jer je bogata vitaminima, jača imunološki šistem organizma, a ima uticaja i u borbi protiv virusa, bakterija, a štiti organizam i od prehlade”, kazala je ispred saveta za omladinu Gradskog odbora Srpske napredne stranke Vanja Hubač.

 

 

S druge strane ako uzmemo u obzir to da se veliki broj poljoprivrednika bavi proizvodnjom jabuka, promovisanjem ovog zdravog voća i njegovih sorti, obezbeđuje se egzinstencija velikog broja seoskih domaćinstava , odnosno, očuvanja leskovčkog i srpskog sela.

Činjenica je da je jabuka jedna od najzdravijih vrsta voća, te se zbog toga i  preporučuje pojesti bar jednu denvno.