OPŠTINA LEBANE POTPISALA UGOVOR SA MINISTARSTVOM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa predstavnicima 65 lokalnih samouprava širom Srbije ugovore o realizaciji projekata u 2024. godini, među kojima je i opština Lebane.

„Danas sam potpisala ugovore koji su namenjeni unapređenju kvaliteta vazduha i zemljišta i za koje smo obezbedili značajna sredstva. Čestitam gradovima i opštinama koji su ove godine kandidovali kvalitetne projekte i tako uspeli da iskoriste priliku da uz podršku Ministarstva koje vodim, unaprede kvalitet života građana u svojim sredinama. Važno je da svi koji su dobili sredstva, što pre počnu i sa radovima na terenu, kako bi se u najkraćem roku realizovali ovi projekti, važni za građane“, rekla je Vujović.

Ugovori su potpisani za dodelu ukupno 700 miliona dinara kroz tri javna konkursa, za projekte zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, podršku zameni individualnih ložišta i uklanjanje divljih deponija.

Opština Lebane kod pomenutog ministarstva prošla je sa projektom koji se odnosi na prevenciju nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja sa 1.595.000 dinara.

MINISTARKA IRENA VUJOVIĆ. MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE