OPŠTINI BOJNIK ODOBRENA FINANSIJSKA SREDSTVA U IZNOSU OD 4,2 MILIONA DINARA

Opštini Bojnik su od strane Ministarstva bez portfelja za unapređenje populacione politike odobrena finansijska sredstva u iznosu od 4,2 miliona dinara kojima će se zameniti školski inventar u osnovnim školama u Bojniku i Kosančiću.

Kako kaže predsednik opštine Nebojša Nenadović  lokalna samouprava uložiće još toliko novca koji će se uglavnom iskoristiti za obnovu školskog inventara, odnosno novih klupa, stolica, kao i radionica u školama u Bojniku i Kosančiću.

Osnovna škola u Bojniku nije obnovila svoj inventar od izgradnje objekta ističe Nenadović, dok je škola u Kosančiću delimično pre dvadesetak godina zamenila inventar.

Nenadović je naglasio da će opština Bojnik ubrzo raspisati tender i za izradu projektne dokumentacije, kako bi se preko Kancelarije za javna ulaganja dobila finansijska sredstva za kompletnu adaptaciju i sanaciju osnovne i srednje škole u Bojniku. Vrednost ove sanacije iznosiće oko 200 miliona dinara.

Osnovnu školu u Bojniku pohađa oko 770 učenika raspoređenih u 42 odeljenja, dok školu u Kosančiću pohađa oko 300 đaka tako da će zamena inventara doprineti unapređenju kvaliteta nastave kaže Nenadović.