OŠ „BORA STANKOVIĆ“ IZ VUČJA DANAS OBELEŽILA 105 GODINA OD OSNIVANJA

Ova škola nosi naziv književnika Bore Stanković i postoji već 105 godina, kazao je njen direktor Miodrag Stojiljković. Iz klupa ove obrazovne ustanove, zahvaljujući predanom radu prosvetnih radnika izlazili su učenici koji su kasnije nastavljali obrazovanje u srednjih školama i vosokoškolskim ustanovama.

Stojiljković je istakao da ova obrazovna ustanova ima izuzetnu saradnju sa gradom Leskovcem koji je iz svog budžeta uložio sredstva za uređenje dečijeg igrališta u školi u Vučju, kao i postavljanju video nadzora i spuštenih plafona 7 miliona dinara. Izdvojena su sredstva i za renoviranje izdvojenog odeljenja škole u Nakrivnju, a za ove namene uloženo je 804 hiljade dinara. On je dodao da su decembra prošle godine završeni radovi i na betoniranju platoa između škole i radionice u matičnoj školi u Vučju, kao i posao na zameni laminata u tri učionice, a urađen je i toalet u Čukljeniku zahvaljujući sredstvima koja su izdvojili roditelji. Škola je bila domaćin Svetosavskim svečanostima za grad Leskovac, a rezultat rada su i uspesi učenika koji su na raznim takmičenjima imali dobar plasman i koji su tim povodom dobili zahvalnice.

Zahvalnica je uručena i gradonačelniku Leskovca koju je u njegovo ime primio potpredsednik Skupštine grada Oliver Antanasijević.

Antanasijević je čestitao Dan škole i istakao da će grad Leskovac i dalje nastaviti da podržava nastojanja da se i dalje unapređuju uslovi školovanja na celoj teritoriji.

Na Svečanosti u Domu kulture u Vučju učenici su izveli prigodan program koji su pripremali sa svojim nastavnicima.

OŠ Bora Stanković VučjeVučje