OŠ „JOSIF KOSTIĆ“ OVE GODINE OSVOJILA ZAPAŽENE REZULTATE NA SVIM NIVOIMA TAKMIČENJA

Ova obrazovna ustanova osvojila je, kako je kazao njen direktor Milan Tončić prva mesta na svim nivoima takmičenja i to iz geografije, biologije, matematike, fizike, hemije, engleskog jezika, tehnike i tehnologije. Ono što je do sada nezabeleženo je da je na samo jednom okružnom takmičenju od dvadeset i jednog osvojenog mesta devet je iz ove obrazovne ustanove.

Tončić je podvukao da je ovakav rezultat kontinuiranog rada učenika i njihovih nastavnika.

Rastko Stamenković učenik osmog razreda osvojio je drugo mesto na okružnom  takmičenju iz engleskog jezika i prvo mesto na opštinskoj smotri iz biologije. On ističe da je konkurencija bila jaka, ali da je zahvaljujući radu sa svojim nastavnicima uspeo da ostvari ovako dobar plasman.

Željko Petrović je osvojio drugo mesto na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika, a ujedno se priprema i za Međunarodno takmičenje iz ekologije, što se smatra velikim uspehom.

Ovi rezultati, kako ističu u OŠ „Josifr Kostić“ potvrđuju kvalitet obrazovanja, ali su i podstrek nastavnom osoblju da i buduće generacije pripremaju za sticanje znanja iz svih oblasti.