OŠ „Vasa Pelagić“ obeležila 105 godina postojanja i rada

Svečanom akademijom Osnovna škola „Vasa Pelagić“ u Narodnom pozorištu obeležila 105 godina postojanja i rada.

Oba obrazovna ustanova je  jedna od najstarijih škola, četvrta je podignuta u Leskovcu. Više od jednog veka odolevala je brojnim izazovima u teškim ratnim vremenima, menjala je svoju funkciju, izgled i ime, i uspela da izraste u uglednu vaspitno-obrazovnu instituciju u gradu koju danas pohađa 716 učenika.

„Deca su naša budućnost i mi ćemo nastaviti da kontinuirano ulažemo u sve projekte koji imaju za cilj unapređene njihovog znanja i kvaliteta obrazovanja, Kako bismo im unapredili uslove za edukaciju i na taj način kvalitet njihovog znanja podigli na viši nivo, u ovoj školi sprovešće se projekat vredan oko 218 hiljada evra putem kog ćemo rešiti pitanje energetske sanacije objekta“ , kazala je članica Gradskog veća Brankica Stamenković, koja je u ime lokalne samouprave čestitala vredan jubilej.

,,Ponosni smo na sve decenije našeg postojanja, dugu istoriju i bogatu tadiciju naše škole, ali smo istovremeno posvećeni i savremenim potrebama naših učenika, koji su samo u školskoj 2017/ 2018. osvojili 47 nagrada na takmičenjima“, rekao je Aleksandar Cincar Janković – direktor Osnovne škole Vasa Pelagić.