OSMACI ZAVRŠILI DANAS POLAGANJE MALE MATURE

Završni ispit uz posebne medicinske mere osmaci su završili danas polaganjem kombinovanog testa. Prethodno su 17. juna polagali test znanja iz srpskog jezika, a juče iz matematike.Preliminarni rezultati polaganja, prema kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja biće poznati 23.juna.

Na osnovu ovih rezultata učenici će imati okvirnu sliku o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja ostvarenih bodova . U resornom ministarstvu podvlače da se spisak svih srednjih škola sa bodovima za upis može pogledati na njihovom portalu.

Bodovi ostvareni na osnovu uspeha u osnovnoj školi sabrani sa bodovima ostvarenim na završnom ispitu predstavljaju ukupan broj  bodova sa kojim osmaci mogu da očekuju upis u željenu školu. Naravno, prethodno je potrebno da popune listu želja.

Konačni rezultati biće objavljeni 28.juna i nakon toga kreće se sa predajom liste želja.. Raspored učenika po školama izaći će 07. jula  nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 08. i 09. jula. Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 08.jula kada se predaje lista želja.