Osnovna škola Nikola Skobljaić u Velikom Trnjanu obeležila veliki jubilej

Svečanom akademijom u prisustvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predstavnika lokalne samouprave, uposlenika i učenika Osnovna škola Nikola Skobljaić u Velikom Trnjanu danas je obeležila veliki jubilej 130 godina postojanja i rada ove obrazovne ustanove koja je otvorena davne 1888. godine

Ova škola dobitnik je priznanja Oktobarske nagrade grada Leskovca koju će im sutra 11. oktobra na svečanoj akademiji uručiti gradonačelnik Goran Cvetanović.

Tokom 2018. godine imamo 5 značajnih jubileja 140 godina Osnovne škole u Manojlovcu, 130 godina vaše škole, 70 godina Ekonomske i Medicinske škole a tu je i Muzička škola koja obrazuje veliki broj mladih i talentovanih ljudi, a i vaša škola iznedrila je veliki broj poznatih ljudi, kazao je gradonačelnik Cvetanović

Osnovna škola Nikola Skobaljić u Velikom Trnjanu, pored matične zgrade ima svoja izdvojena odeljenja u Strojkovcu, Gornjoj Jajini i Rudaru i ukupno obrazuje 227 učenika. Lokalna samouprava je u proteklim godinama pomagala razvoj ove škole i njenih isturenih odeljenja a ukupna ulaganja u ovu škola iznose oko 3,3 miliona dinara.

Jubilej je svim nastavnicima i učenicima čestitala i zamenica gradonačelnika Leskovca Jasmina Ranđelović koja je inače i sama nekadašnji učenik ove obrazovne ustanove.

 

U izdvojenom odeljenju ove škole u Rudaru lokalna samouprava je izgradila sportski teren za male sportive, postavljena je ograda terena a škola je priključena na vodosistem Barje za šta su izdvojena sredstva u vrednosti od 2,5 miliona dinara. Izvršena je i zamena oba kotla za centralno grejanje u matičnoj školi u Velikom Trnjanu i postavljeno spoljašnje osvetljenje za matičnu školu i školu u Strojkovcu.

U muzičkom delu današnje svečanosti predstavio se Hor obrazovne ustanove pesmom o školi, nakon čega su najzaslužnijima za sve što je do sada urađeno na poboljašnju uslova i rada u ovoj školi uručena zahvalnice gradu i gradonačelniku Leskovca Gorana Cvetanoviću, zamenici gradonačelnika Jasmini Ranđelović, gradskoj većnici zaduženoj za sport Brankici Stamenković, Odeljenju za društvene delatnosti, Opštoj bolnici kao i mnogobrojnim zaslužnim pojedincima.