OSNOVNA ŠKOLA „BORA STANKOVIĆ“ U BUNUŠKOM ČIFLUKU OBELEŽILA JE DANAS 150 GODINA SVOG POSTOJANJA I RADA

Škola u Bunuškom Čifluku je osnovana 1872. godine pod imenom OŠ „Vuk Karadžić“ i tako je funksionisala sve do 1977. godine, kada je ušla u sastav OŠ „Bora Stanković“ Vučje koja je osnovana 1957. godine. Danas je osmorazredno izdvojeno odeljenje. Ima 150 učenika od kojih je 71 učenik u razrednoj, a 79 učenika u predmetnoj nastavi. Danas je u obeležena 150. godišnjica postojanja ove obrazovne institucije koja spada među najstarije škole na jugu Srbije.

Đaci i nastavnici su pripremili prigodan program, a direktor škole Miodrag Stoilković je istakao da učenici danas pohađaju nastavu u mnogo boljim uslovima i stoga uputio zahvalnost gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na razumevanju i podršci.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u svom obraćanju deci poželeo mnogo uspeha tokom školovanja, a nastavnicima uspeha u daljem radu. On je podvukao da kvalitetno obrazovanje predstavlja temelj budućeg uspeha svakog deteta i naglasio da grad Leskovac ceni zalaganje i uspehe koje učenici i nastavnici ove  škole postižu na svim nivoima takmičenja i podsetio da je zato  2019. godine ova obrazovna ustanova dobila najprestižnije priznanje – Oktobarsku nagradu grada Leskovca.

Povodom 150 godina uspešnog postojanja i rada učenici su izveli i prigodan muzički program.

Bunuški Čifluk