Otvoren vrtić u Kompaniji Autostop

Kako bi roditeljima olakšala brigu o čuvanju dece grčka kompanija Autostop, Ilute i Leskobags, koja posluje u Leskovcu otvorila je  vrtić za decu yaposlenih u ovoj firmi  koja će boraviti u prostorijama specijalno napravljenim za njih i prostoru firme. Čitav projekat vredan je 40 hiljada evra, a obdanište će pohađati između 60 i 80 mališana u obe smene, potpuno besplatno. Sa njima će raditi 12 vaspitačica, servirki i patronažnih sestara.

 

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović posetio je danas ovaj proizvodni pogon i zajedno sa vlasnikom  kompanije Autostop Panajotisom Picikosom otvorio ovu modernu ustanovu namenjenu deci Karakteristika za naš grad je da u Leskovcu posluju društveno odgovorne kompanije koje osluškuju potrebe svojih radnika, podržavaju porast nataliteta i roditeljstvo, poručio je na otvaranju prvi čovek grada istakavši da je među njima i firma Autostop, Ilute i Leskobags.

Veoma sam srećan što se ovaj projekat realizovao u Leskovcu, i nadam se da ćemo mi ovim korakom postati pokretači da i ostale fabrike slede naš primer, istakao je vlasnik kompanije Autostop Panajotis Picikos i dodao da je ovo san koji se ostvario.

U Leskovcu postoje društveno odgovorne kompanije. One osluškuju potrebe svojih yaposlenih i podržavaju roditeljstvo. Ovde će zaposleni raditi sa velikim zadovoljstvom jer znaju da njihov poslodavac istinski brine o njima i njihovoj deci, a osećaj prihvatanja je svima jako bitan, kazao je gradonačelnik koji je za sve mališane u vrtiću Autostopa, obezbedio i poklonio im bojice i bojanke. ,,Ovim gestom želimo da izrazimo zahvalnost i pokažemo da podržavamo sve naše partnere u nadi da će i druge kompanije poći istim putem,, , poručio je Cvetanović.

Vrtić je savremeno opremljen sa dosta prostora i sastoji se od dve igraonice, spavaone za decu, kuhinje i prilagođenih toaleta za decu.