OTVORENA IZLOŽBA DEČJIH RADOVA SA 28. LIKOVNE KOLONIJE „NA KRILIMA MAŠTE“

Danas je u Domu kulture u Pečenjevcu otvorena izložba dečjih likovnih radova nastalih na 28. likovnoj koloniji „Na krilima mašte“, koja se sredinom leta održala na Vlasinskom jezeru.

Ova izložba je jedna od aktivnosti koje Dom kulture Pečenjevce organizuje u okviru Dečje nedelje, koja se ove godine održava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“.

Prisutnima se na otvaranju izložbe u ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, obratila pomoćnica Jasmina Nedeljković koja je naglasila da grad Leskovac pruža podršku svim nastojanjima koja imaju za cilj afirmaciju mladih i talentovanih ljudi.

Direktor DK u Pečenjevcu, Miroslav Stanojević i kazao da je iszložba inspirisana radovima učenika koji su učestvovali na koloniji „Na krilima mašte“ i ovom prilikom zahvalio školama koje su dale doprinos u održavanju kolonijre, kao i akademskom slikaru Dejanu Nedeljkoviću koji je radio sa mališanima.

Jovana Stefanović učenica OŠ Đura Jakšić iz Turekovca bila je srećna što može da predstavlja svoju školu i stekla je mnogo novih lepih prijateljstava i da bi volela da nastavi sa slikanjem i kreativnim radom.

Ovom izložbom Dom kulture u Pečenjevcu započeo je obeležavanje jubileja, 50 godina uspešnog postojanja i rada.

DK PečenjevceNa krilima mašte