Otvorena izložba ,, Ja prošetah leskovačkim sokakom“

Izložba pod nazivom Ja prošetah leskovačkim sokakom otvorena je sinoć u Narodnoj biblioteci Radoje Domanović, u okviru prateće manifestacije festivala roštilja – 29. leskovačke Roštiljijade i trajaće narednih sedam dana.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Radoje Domanović Vesna Ilić kazala je da će biblioteka i ove godine imati sedmodnevni program tokom Festivala roštilja. Na pultu ispred biblioteke biće redstavljen Fond koji ova ustanova kulture poseduje dok su za najmlađe posetioce predškolarce i školarce pripremljene brojne radioncie dodaje Ilićeva.

Izložbu je otvorio profesor gastronomije Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Momčilo Conić, koji je je tom prilikom napomenuo da na ovoj izložbi se mogu videti fotografije ljudi koji su zaslužni za to što je leskovački roštilj postao to što jeste.

,,Tu je Dragi Bure, zatim čuveni šefovi kuhinja Balkana koji su slavu roštilja prenosili širom sveta, kao što je Vesna Stamenković, majstor Loki, itd… Mi smo ponosni na sve njih, ali i na mlade naraštaje koji idu njihovim putem“, rekao je Conić.

U muzičkom delu programa nastupila je vokalna grupa Neven.