OTVORENA IZLOŽBA SLIKA „ŽENE“ JASMINE MAŠKOVIĆ

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ priredila je izložbu slika „Žene“ Jasmine Mašković, slikara i dizajnera. Izložba je organizovana u okviru programa „Slike među knjigama“, a povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Biblioteka u okviru ovog programa koji traje već dve decenije se trudi da podrži likovne stvaraoce našeg kraja, ali i likovne umetnike iz drugih krajeva. Zahvaljujući tome formirana je umetnička zbirka koja sadrži 76 dela, a tu su slike, grafike, vajarska dela, akvareli rekla je otvarajući izložbu direktorka ove ustanove kulture Vesna Ilić.

Izložbu je otvarila Gordana Milenković, slikar i likovni pedagog koja je istakla da Jasmina Mašković stvara svoja dela uz dobro slaganje boja i oblika. Ona je dodala da je ova izložba tematska jer u centar pažnje stavlja ženu.

Sama autorka Jasmina Mašković kaže da, okrećući se unazad kroz istoriju mode i žene kroz vreme, inspirisale su je rane 30-e kada je Koko Šanel kreirala šešire.
Zatim i 70-e kada je bilo mnoštvo šarenila, boja, cvetova, perja, a sve u cilju da se istakne prirodna lepota žene i da se naglasi njena senzibilnost.

Ova izložba biće otvorena narednih desetak dana, a biće prodajnog karaktera.

ŽENE