Otvorena ,,Letnja umetnička škola,,

U Leskovačkom kulturnom centru je sinoć, otvorena 18 Letnja umetnička škola koju tradicionalno organizuje Univerzitet umetnosti u Beogradu kao interdisciplinarni istraživački projekat vezan za pojedine gradove u Srbiji.

Manifestaciju je otvorio Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, koji se zahvalio Gradu Leskovcu na podršci.Na samom početku pristnima je prikazan film o našem gradu.

,,Nadamo se da će bogato kultruno nasleđe Leskovca i okoline biti dobar podsticaj i inspiracija učesnicima letnje umetničke škole, kao i da ukazano poverenje opravdavamo na najbolji mogući način, da ova institucija iz dana u dan postaje sve ozbiljnija i da se prepoznaje u gradu kao nosilac i realizator najtežih i najodgovornijih zadataka iz oblasti kulture”, kazala je direktor leskovačkog kulturnog centra Sonja Conić.

,,Lepo je čuti da će u ovoj nesvakidašnjoj školi učestvovati  i studenti iz Kine, Poljske, Grčke, Rumunije. Zadatak svake lokalne samouprave je da podstiče I finsnsijski pomaže najperspektivnije mlade ljude jer tako ulaže u svoj ekonomski razvoj. Grad Leskovac svake godine novčano nagrađuje mlade talente, podstičemo razvoj mladih I trudimo se da im obezbedimo mogućnost da rastu i da se razvijaju se u svim obrazovnim profilima,, kazala je pomoćnica gradonačelnika Jelena Radović

U kratkom umetničkom programu učestovale su  glumice Mina Cocić i Petra Dimitrijević, Kristina Denčić i Dragana Videnović, prateći vokali u orkestru „Bistrik“,  Ninoslava Stamernković, profesor solo pevanja, Dorotea Aranđelović i Anđela Jovanović, studentkinje solo pevanja.