OTVORENO ODMARALIŠTE U VELIKOJ KOPAŠNICI

Gradonačelnik Goran Cvetanović danas je svečano otvorio Odmaralište u Velikoj Kopašnici.

On je kazao da je leskovačko selo, Velika Kopašnica,  godinama bilo centar mladih iz svih krajeva, zahvaljujući dečjem odmaralištu Pionir. Ovaj veliki kompleks je decenijama nakon privatizacije stajao neiskorišćen i urušen. Zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu porodice Stefanović,  u ovaj objekat je uloženo skoro 3 miliona evra, tako da će Velika Kopašnica povratiti epitet letnje oaze u kojoj će moći da uživaju ljudi iz svih krajeva regiona.

On je dodao da će sutra u 10 sati početi  sa radom tri bazena (za plivače, za neplivače i za decu) uz restoranski deo sa 320 mesta i 140 parking mesta, sa tendencijom širenja. Rekonstrukcija nekadašnjih spavaonica je u završnoj fazi, desetak apartmana je spremno, ostatak je još uvek u pripremi, a u planu je uređenje sportskih i izgradnja još jednog fudbalskog terena.

U ime investitora prisutne je pozdravila Jana Stefanović, ćerka vlasnika, i istakla  je da je mnogo srećna zbog otvaranja, a potom se zahvalila se svima koji su došli. Dodala je još i da će cena ulaznice biti 400 dinara, a biće i popusta za decu.

Ono što je posebno važno je činjenica da investitor planira da sledeće godine uredi i opremi učionicu kako bi ovom mestu bila vraćena primarna namena – škola u prirodi, odnosno dečje odmaralište. Stoga su danas otvaranju prisustvovali i direktori osnovnih i srednjih škola koji će moći da planiraju vannastavne aktivnosti, a kasnije i nastavu u prirodi.

odmaralište