PARK DEVET JUGOVIĆA DOBIO NOVO DEČIJE IGRALIŠTE

Danas je zvanično u rad pušteno novo igralište u parku Devet Jugovića.

Igralište je jedno od pet, koliko grad Leskovac zajednički gradi i rekonstruiše u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju ulaganjem od 33,5 miliona dinara.

Kako je naglasila član Gradskog veća Aleksandra Stojanović parku smo posvećeni konstantno, osim redovnog održavanja ovde su uređene staze, postavljena fontana izmeštena iz centralnog gradskog parka, izgrađena staza za trčanje, teretana na otvorenom, uređeno stepenište koje vodi od parkinga do parka, uređena ograda ukupne vrednosti od oko 13 miliona dinara. Kako je ovo jedno od mesta koje okuplja mnogo dece i mladih jedan od najvažnijih projekata koji smo ovde realizovali je izgradnja igrališta. Vrednost izgradnje iznosi 6,7 miliona dinara i jedno je od pet igrališta koja zajedničkim snagama gradimo sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju ukupnih ulaganja 33,5 miliona dinara.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić danas je kazao da je na mestu starog mobilijara izgrađeno novo igralište po pravilniku o izgradnji dečjih igrališta na površini od 275 kvadratnih metara i dodao da je pored povećane bezbednosti dece dodatno uređen i ovaj deo grada.

dečje igralištepark Devet Jugovića