Pečenjevce Čekmin i Kaštavar juče pogodilo jako nevreme

Jako nevreme praćeno gradom koje je juče pogodilo severni deo teritorije grada načinilo je veliku štetu u ataru Pečenjenjevca, Čekmina i Kaštavara gde je voda u bujici tekla i poplavila podrume kuća i dvorišta, dok je grad uništio letinu uprkos ispaljenim protivgradnim raketama.

Ipak kako kaže gradski većnik zadužen za vanredne situacije Dejan Cakić, situacija je pod kontrolom i voda se povukla.

,, Preko 120 litara kiše je palo po kvadratu sinoć, a kanali drugog reda za koje je nadležna lokalna samouprava kako kaže Dejan Cakić nisu predstavljali problem. Voda koja je u bujici tekla i odnela deo atarskog puta u Čekminu je atmosferska, ali je poplavila do 20 dvorišta u Pečenjevcu gde je voda ušla u podrume“.

Grad je uništio polja, uprkos dejstvu protivgradne zaštite iz Leskovca i Bojnika. Ispaljene su 22 protivgradne rakete sa teritorije grada Leskovca i 26 iz Bojnika, kazao je šef odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović.

Ogromna šteta je naneta i voćnim i povrtarskim zasadima koji su desetkovani, i mada meštani pokušavaju da spasu šta se spasti može, ipak su pesimisti. Ova godina je završena za višnju, šljivu i ostalo voće, a ni bašte , krompir, luk, pšenica, ništa nije pošteđeno. Grad je uništio naš trud, kaže Dragan Alić koji gaji višnju na oko hektar površine .

U mnogim dvorištima odakle se voda povukla potpuno ili delimično ostalo je samo blato i stradale su bašte, jedino su plastenici spasili deo roda, kaže Stanislava Djokić.

Cisterna sa zdravom pijaćom vodom će biti postavljena par dana dok se situacija sa bunarima ne sredi, kazao je Dejan Cakić, član Gradskog veća zadućen za vanredne situacije.