PERTATE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU SEOSKIH IGARA

Ekipa iz sela Pertate učestvovala je na Regionalnom takmičenju Seoskih igara Sportskog saveza Srbije i tom prilikom se plasirala na Republičko takmičenje. Regionalno takmičenje održano je proteklog vikenda na Vlasinskom jezeru, a sve ekipe ugostio je Sportski savez Surdulice.

Nakon neizvesne borbe u 11 disciplina: bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenja štapa, obaranja ruku, odbojke, poligona, narodnog rvanja, skoka udalj, skakanja u džaku, fudbala i šaha rezultati su sledeći:

 Pertate

Orane

Jugbogdanovac

Alakince

Korman

Ladovica

Republičko takmičenje biće održano 26-28. avgusta u Čačku, a pobednik takmičenja kao nagradu Sportskog saveza Srbije dobija izgradnju rukometnog terena u svom selu.

Seoske igre Sportskog saveza Srbije pokrenute su 2019. godine od strane Sportskog saveza Srbije, a ove godine priključila se i opštine Lebane, koja plasmanom na Rupubličko takmičenje već ostvaruje veliki uspeh.  Cilj ovih igara je vraćanje pravim vrednostima, očuvanje tradicije, rekreiranje seoskog stanovništva, promovisanje sporta, fer-plej i bolje upoznavanje naše zemlje.

Seoske sportske igre