POČELA PODELA POLJOPRIVREDNIH SUBVENCIJA

Kao i svakog decembra, danas se počelo sa podelom subvencija poljoprivrednim proizvođačima, tradicionalno u grdeličkom kraju.

Do kraja meseca i tekuće godine biće podeljeno 1060 subvencija za koje je iz budžeta grada izdvojeno 46 miliona dinara, što je najveće izdvajanje za ovu oblast do sada. Zbog velikog interesovanja planirana suma od 30 miliona dinara rebalansom budžeta je uvećana za 16 miliona, kako bi bio podržan što veći broj poljoprivrednika.

„Sa područja Grdelice i okoline ugovore za podsticajna sredstva će dobiti 94 poljoprivredna proizvođača u visini od 3,4 miliona dinara i novac će im biti uplaćen sutra.Budućnost poljoprivredne proizvodnje je u plastenicima koji se u leskovačkom kraju prostiru na preko 1500 hektara. Većina poljoprivrednika je krenula sa nekoliko malih plastenika, postepeno su se razvijali i danas mnogi od njih imaju proizvodnju povrća koja se može videti u razvijenim zapadnim zemljama,“ – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je uručio ugovore.

Gradonačelnik je govorio o uređenju kanala Tulovske reke vrednom 100 miliona dinara što je povećalo zaštitu od poplava i najavio ponovne susrete sa meštanima grdeličkog kraja povodom podele novogodišnjih paketića za decu i paketa za penzionere sa nižim primanjima i socijalno ugrožene stanovnike.

U ime poljoprivrednih proizvođača obratio se Aleksa Kostadinović iz Zoljeva koji se zahvalio gradu i gradonačelniku na podršci i dodao:

“Dopunske prihode od proizvodnje višnje i trešnje ostvarujem zahvaljujući sredstvima grada, to nam mnogo znači, olakšava život i radove koje iziskuje poljoprivreda. Hvala i Republici Srbiji za svu finansijsku pomoć koja je usmerena ka poljoprivredi.“