Počela prolećna sadnja zelenila u Leskovcu

Sadnja  koju sprovodi Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja realizuje se u Svetoilijskoj i Radničkoj ulici, a danas je nastavljena i u naseljima Dubočica 2 i Solidarnost. Vrednost sadnje čiji je naručilac Grad Leskovac iznosi oko 2 miliona dinara.

,,U okviru sadnje, biće posađeno i dekorativno šiblje u žardinjerama i na kružnim tokovima. Sadnja se obavlja u dve partije, u okviru prolećne partije planirano je da se zasadi veliki broj sadnica, kao što je to slučaj danas u naselju Dubočica dva’’ kaže pr gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović.

Prilikom obilaska terena na kome se realizuje prolećna sadnja nekoliko sadnica na ovoj lokaciji posadio je i sam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetnanović.

Naručilac radova na prolećnoj sadnji je Grad Leskovac, dok je Javnu nabavku sprovelo Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja a materijal je nabavljen iz rasadnika Green in iz Novog Sada. Inače u okviru sadnje u Svetoilijskoj ulici već je posađeno tridesetak mladih sadnica jasena, koji će krasiti drvorede još nekoliko gradskih ulica čija se rekonstrukcija završava ovih dana.