Počela rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Slobodana Penezića

Radovi na zameni i rekonstrukciji  vodovodne mreže u ovoj ulici  su u dužini od 236 metara profila  f 110.

Ove godine preko kreditne linije nemačke KFW banke JKP ,,Vodovod” kompletno završava rekonstrukciju vodovodne mreže čija ukupna vrednost iznosi 145 hiljada evra.

Ulica Slobodana Penezića je prva među pet ulica u gradu koje će biti kompletno rekonstruisane. Izvođenje radova predviđeno je i u ulicama Alekse Nenadovića, Vladimira Nazora, Kapetana Bojana Denića i Vlade Jovanovića, a u zavisnosti od finansijske vrednosti postoji mogućnost da se rekonstrukcija proširi na još jednu ulicu u gradu.

„Kriterijum za odabir ulica je veliki broj kvarova i starost mreže u proseku preko 50 godina. Rekonstrukcijom ovih ulica smanjiće se gubici u vodovodnoj mreži što je jedan od prioritetnih ciljeva grada i Vodovoda“, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom današnjeg obilaska radova u ulici Slobodana Penezića.

Paralelno sa izvođenjem radova na postavljanju ulične vodovodne mreže, izvodiće se i priključci za domaćinstva prema tehničkim normativima.

„Završetkom ovog projekta koji se finansira preko nemačke kreditne linije, možemo slobodno da se pohvalimo da je vodvodna mreža rekonstruisana u 62 ulice ukupne dužine 29.000 metara, pri čemu je uloženo iz kredita  preko 3.500 000 evra“, kazao je Cvetanović.

U nekoliko predhodnih godina zabeleženo je osam značajnih kvarova koji su remetili urbani život stanovnika, i zbog toga smo se takođe opredelili za ovaj potez.Inače u ovim ulicama je vodovodna mreža stara i nedovoljnog profila za potrebne standarde kaže direktorka „Vodovoda“ Kosara Ilić.

Verujem da građani znaju da ovo  što rade Grad i Vodovod, zajedno sa nemačkom bankom, da je to u njihovom interesu, i da će pokazati potrebnu toleranciju i strpljenje, za radove koji će se ovih meseci odigravati u njihovom kraju“,  rekla jedirektorka Ilić.