Počeli leskovački letnji festivali 2018.

Svečanom otvaranju ,,Leskovački letnji festivali,, prethodila je lutkarska predtstava roditelja I vaspitača vrtića „1001 radost“ „Čarobna šuma“, kao I tradicionalni defile mažoretkinja kroz deo Bulevara oslobođenja do bine u dvorištu Šop Đokićeve kuće.

Festival je proglasila otvorenim zamenica gradonačelnika Leskovca Jasmina Ranđelović poželevši svim sugrađanima da uživaju u programu koji nam je pripremila Turistička organizacija Leskovac.

,,Leskovački letnji festival je manifestacija sa dugom tradicijom,  kojom se na jedan lep način obeležava početak leta i ono što naše najmađe najviše raduje a to je početak raspusta, rečeno je na otvaranju,,.

,, Od danas pa do kraja meseca moči ćemo da uživamo u najrazličitijem kulturno-umetničkom program, da se upoznamo sa Turistučkim organizacijama iz raznih gradova , da zaigramo uz koncerte kako lokalnih, tako i poznatih muzičkih Zvezda iz Srbije,,

Prisutne je pozdravio direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić poželivši im da uživaju u programu i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci na svemu onom što ova organizacija radi.

On je ovom prilikom u znak zahvalnosti za podršku festivalu uručio zahvalnice gradu Leskovcu koju je primila zamenica gradonačelnika, rukovodiocu KUD Lemind Milanu Filipoviću i Verici Janković, koja vodi tim leskovačkih mažoretkinja.

Na kraju večeri nastupio je KUD „Lemind“

Na programu ,,Leskovački letnji festivali 2018.,, za sutra od 20 do 22 sata najavljena je prezentacija mušičarskog ribolova, od 20 sati i 30 minuta godišnja završna priredba vrtića 1001 radost, od 21 ,,Malac-Genijalac,, a od 21 i 30 promocija TO Kraljeva.