.Počeli radovi na dogradnji vrtića u Lebanu

U lebanskom dečjem vrtiću  ,,Dečja radost,,  danas se krenulo sa dogradnjom dela vrtića koji je započet još 2011. godine. Vrednost invensticije je 19 miliona dinara. Projekat zajednički finansiraju Ministarstvo privrede sa 5 i po miliona dinara, a ostatak  opština Lebane. Rok za završetak radova je 90 dana. Veličina objekta je oko 350 metara kvadratnih.

,,Nakon sedam godina nastavlja se sa dogradnjom ovog vrtića u kojoj će se dobiti još tri nove prostorije. Dve će se koristiti za nove grupe, a jedna za fiskulturnu salu, kao i salu za priredbe,”kazao je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović.

U dogradjenom delu vrtića preraspodelom radnih mesta radiće već zapošljeni vaspitači.

Vrtić u Lebanu trenutno pohadja 183-oje, dok se na listi čekanja nalazi 74-oro mališana.

,,Nama puno znači ova dogradnja jer ćemo njome rešiti problem dece koja su na listi čekanja. Imaćemo grupu za bebice od devet meseci do dvadeset meseci, koje nakon navršenih dvadeset meseci prelaze u stariju jaslenu grupu od dve do tri godine,”objasnila je direkorka vrtića u Lebanu Nevena Zdravković.

Cena boravka dece u  vrtiću je 2.950 dinara i prema rečima direktorice ove ustanove ona se neće menjati ni ove godine. Boravak za treće dete je besplatan i njega finansira opština.