Počeli radovi na izgradnji Centralnog gradskog trga u Leskovcu

Centralni gradski trg u Leskovcu biće završen u narednih 360 dana.

Počeli su radovi na izgradnji Centralnog gradskog trga u Leskovcu.U ovu svrhu biće uloženo ukupno 223 miliona dinara, a prema ugovoru 75 miliona dinara biće usmereno u ovoj 2019. godini dok će ostatak biti uložen naredne godine.

Kako je rekao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović rok za završetak radova je 360 dana. On je podvukao da nijedno stablo na ovom prostoru neće biti posečeno, a 37 novih stabala biće zasađeno.

Cvetanović je naglasio da izgradnjom trga počinje nova istorija grada.

Radovi se izvode na osnovu građevinske dozvole o izgradnji Centralnog gradskog trga i na osnovu projekta za uređenje pešačkih, odnosno trotoarskih površina na delu Bulevara oslobođenja istakao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Izvođač radova na Centralnom gradskom trgu je firma Brauvazen iz Lazarevca. Ukupna površina gradskog traga je 8.600 kvadratnih metara, a površina drugih pešačkih površina iznosi 2.700 kvadratnih metara kazao je Nikolić. Na trgu će se nalaziti pozornica, fontana, ali i traksate zelene površine, granitne klupe i led rasveta.

Kako je rečeno u skladu sa ugovorom i elaboratom o bezbednosti kompletno gradilište biće ograđeno, a tamo gde je to moguće biće ostavljen prostor za prolaz pešaka.

U toku je demontiranje klupa koje će biti preraspoređene u park Devet Jugovića, a nakon toga kako radovi budu odmicali doćiće i do izmeštanja spomenika.