POČELO ASFALTIRANJE PUTA U SLAVNIKU

Danas je asfaltiranjerm puta u Slavniku otpočela sezona asfaltiranja puteva  u opštini Bojnik.Put u ovom selu je prvi put dobio asfaltnu podlogu , kaže predsednik opštine Nebojša Nenadović.

On dodaje da je put u ovom mestu put dužine oko 600 metara, a širina kolovoza je 3 metra.Osim ovog puta očekuje se i asfaltiranje puta u Đinđuši u dužini od 450 metara, dok će širina kolovoza biti 4 metra.Ukupna vrednost i jednog i drugog puta je oko 7 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.
Nenadović u izjavi za našu televiziju kaže da je prioritet da svaka mesna zajednica ima asfaltni put jer, kako dodaje živimo u 21. veku, što podrazumeva da svi meštani imaju iste uslove za razvoj. Asfalt je Slavnik imao od glavnog puta još 1997. godine u dužini od 750 metara.

Ovi radovi izvedeni su angažovanjem Mesne zajednice i sečom i prodajom bagrema uz minimalni doprinos opštine, što je doprinelo asfaltiranju 750 metara.Kako kaže predsednik Saveta mesne zajednice Stanimir Stojčić – Mujko ovaj put označiće sveukupnu prekretnicu za razvoj čitavog kraja.Slavnik ima 79 kuća, ali  8 domaćinstava čuva stoku i bavi se i sadnjom pšenice, ovsa i stočne hrane.

Vredni meštani Slavnika bave se i proizvodnjom kvalitetne rakije i sira. Kako naglašavaju meštani prošle godine prodata su 4 vagona šljive, a ove godine će ta prodaja biti i veća s obzirom na asfaltni put i njegovu povezanost sa ostalim putnim pravcima kao što je Gorni Brestovac.