Počeo 10. jubilarni Međunarodni festival folklora u Lebanu

Lebane je sinoć bilo u znaku igre, pesme, lepote narodnih nošnji i prezentovanja običaja kroz igru i pesmu.

U Lebanu se održava 10. Međunarodni festival folklora „U ritmu jablaničkog srca“, i po prvi put je takmičarskog karaktera .
Domaćin, KUD „Jablaničko kolo“ Lebane dočekalo je svoje prijatelje iz Poljske, Rumunije, Bugarske, Slovenije ,Severne  Makedonije, sa Kosova i Metohije , kao i domaće ansamble iz Srbije i to iz Leskovca, Beograda, Mladenovca, Trgovišta, Bele Palanke, Bosilegrada Trstenika;Despotovca, Kruševca i Resavice.

Trodnevna manifestacija je po tradiciji počela svečanim defileom svih učesnika kroz glavnu ulicu, a  manifestaciju su upriličili zvucima trube i duvački orkestri.
Na platou ispred Doma kulture ,,Radan” predstavljene su folklorne grupe , a zatim je festival nastavljen na stadionu malih sportova.

Festival je otvorio prvi čovek opštine Lebane Ivan Bogdanović.

,,Srce je bogatstvo koje se ne prodaje i ne  kupuje, već poklanja. Deset godina za redom naše Lebane i lebančani vam daju svoje srce, otvaraju dušu jer znaju da im kroz pesmu i igru i uz poštovanje tradicije, i svoje i tuđe uzvraćate istom merom“, poručio je Bogdanović.
Organizator 10. Međunarodnog festivala folklora „ U ritmu Jablaničkog srca“ je KUD „Jablaničko kolo“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Lebane,  a generalni pokrovitelj opštine Lebane.