Povodom tradicionalne Roštiljijade 34. po redu još tokom jučerašnjeg dana, duž Bulevara oslobođenja počele su da se montiraju roštiljski štandovi sa baštama i oni na kojima će se prodavati razna roba.


Od ranog jutra počele su da se raspaljuju skare i pripremaju pljeskavice, ćevapi, uštipci, Leskovački voz i drugi specijaliteti našeg kraja, a po tradiciji prisutni su i vlasnici pečenjara iz drugih gradova koji nude prasiće i jagnjeće pečenja.


Profesor gastronomije na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu i vlasnik restorana Dva drugara Ivica Zdravković, koji je slavu Leskovačkog roštilja proneo ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu je pun entuzijazma da leskovčanima i gostima ponudi kvalitet i pristupačne cene uz prigodan muzički program.

Tradicionalno godinama unazad restoran Dva drugara nudi gostima svoje specijalitete, a recept za njih je ljubav i južnjački duh koji se unese u pripremu kaže Zdravković.
