PODELJENI UGOVORI O SAMOZAPOŠLJAVANJU

Danas je u Svečanoj sali grada predsednik dr Goran Cvetanović uručio je 59 ugovora za meru samozapošljavanja i za tu namenu je iz budžeta grada opredeljena suma od 17,7 miliona dinara.

„Pored komunikacije sa privrednicima i investitorima usmereni smo i ka razvoju malih i srednjih biznisa koji u velikoj meri doprinose razvoju i jačanju ekonomije, kazao je predsednik dr Cvetanović. Jedna od mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje je takozvano samozapošljavanje. Na ovaj način ćemo dati vetar u leđa novim privrednicima, među kojima je dosta i žena i mladih. Sve je više onih koji žele da započnu svoj posao, da žive od svog znanja i svojih veština, i to nas veoma raduje, a mi smo tu da im pomognemo na samom početku putovanja u novo razdoblje života.

Za sve mere Lokalnog akcionog plana u tekućoj godini opredeljeno je 29 miliona dinara, dok sredstva opredeljena u prethodnoj deceniji za 1511 osoba sa opredeljenih, ni manje, ni više – 245 miliona dinara, odnosno više od dva miliona evra.

U ime prisutnih obratili su se Milica Ranđelović iz Vučja i Milan Lazarević iz Leskovca koji su naglasili da će im sredstva veoma značiti u otpočinjanju sopstvenog posla.

Novčana sredstva od po 300.000 dinara već su uplaćena na račune korisnika.

SAMOZAPOŠLJAVANJEUGOVORI