Podeljeni ugovori poljoprivrednicima u Medveđi

U sali Skuopštine opštine Medveđa danas su potpisani ugovori sa poljoprivrednicima za povraćaj sredstva uloženih u podsticanje poljoprivrede i ruralnog razvoja opštine Medveđa.  Programom mera za 2019. godinu za poljoprivredu su izdvojena sredstva u iznosu od 15 miliona dinara.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić uručio je 100 ugovora poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Medveđa.

“ I u narednom periodu trudićemo se da podstičemo poljoprivredu u većim iznosima jer je to jedna od prioritetnih grana privrede na teritoriji naše opštine“, istakao je Arsić

 

Za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava povraćaj uloženih sredstva vrši se za nabavku sadnog materijala, nabavku grla stoke, mehanizacije i opreme za navodnjavanje. Opština Medveđa je za ovu meru opredelila sredstva u ukupnom iznosu od 13.300.000 dinara.

Sredstva u iznosu od 800.000 dinara opredeljena su za meru veštačkog osemenjavanja krava i junica. Prošle godine uvedena je mera kreditne podrške, gde opština plaća celokupni iznos kamate za poljoprivredne kredite. Za ovu meru izdvojeno je 700.000 dinara.

Nova mera ove godine je finansiranje kontrole plodnosti za koju su opredeljena sredstva u iznosu od 200.000 dinara.