Pojačano održavanje saobraćajnica u centralnoj gradskoj zoni

Trenutno je u toku rekonstrukcija  centralne zone grada Leskovca gde su u toku radovi na pojačanom održavanju saobraćajnica i trotoarskih površina, postavljeni su saobraćajni znaci. Asfaltirane su ulice Ratka Pavlovića, Radoja Domanovića, a biće uređeno još 5 saobraćajnica.

Predmet ugovora je pojačano održavanje kolovoza saobraćajnica u sledećim ulicama: Maksima Gorkog, Cara Dušana, pomenutim ulicama Radoja Domanovića i Ratka Pavlovića, Vojvode Mišića, Goce Delčeva i u Partizanskoj. Vrednost ovih radova iznosi oko 35 miliona dinara, a sredstva za realizaciju ugovora obezbedio je  Grad Leskovac.

,,Leskovac svakog dana poprima novi izgled, sređujemo fasade, rekonstruišemo i izgrađujemo nove saobraćajnice. U proteklom periodu izgrađeno je i rekonstruisano skoro 20 hiljada metara puteva” , podsetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova.

Takođe, predmet ugovora su i izgradnja trotoara od behaton ploča, ugradnja novih ivičnjaka, ugradnja novih gajger slivnika, visinsko nivelisanje postojećih šaht poklopaca kao i sadnja novih drvoreda u navedenim ulicama sa izradom metalnih štitnika oko sadnih mesta.

,,U ovim ulicama imamo i izmenu režima saobraćaja tako da molimo građane da poštuju saobraćajnu signalizaciju , odnosno da prate znakove” , kaže direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Radovi na pojačanom održavanju saobraćajnica izvode se na osnvou projekta koji je uradilo Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja na osnovu rešenja o prihvatanju tehničke dokumentacije – glavnog projekta za izvođenje radova, dok stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši istoimeno preduzeće.

Izvođač radova je ABM Putogradnja doo Mramor iz Merošine.