POLICIJA U LESKOVCU I MEDVEĐI IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČILA 27 VOZAČA ZBOG VOŽNJE POD DEJSTVOM NARKOTIKA I ALKOHOLA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Medveđi tokom vikenda otkrili su trojicu vozača koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivnih sustanci, dok je od ukupno 1.153 alkotestiranih vozača ustanovljeno da su 24 upravljala pod dejstvom alkohola.

Policija u Leskovcu je tokom vikenda prilikom redovne kontrole saobraćaja zaustavila dvadesetdvogodišnjeg vozača „landrovera“, pedesetdvogodišnjeg vozača „opel vektre“, i dvadesetšestogodišnjeg vozača „reno megana“ koji su upravljali vozilima sa 1,42, 1,35 i 1,32 promila alkohola u organizmu. Takođe, zaustavljeni su i dvadesettrogodišnji vozač „audija“ i četrdesttrogodišnji vozač „renoa“ koji su bili pozitivni na kokain.

Policija u Medveđi zaustavila je tridesetjednogodišnjeg vozača „fijata“ koji je upravljao vozilom sa 2,48 promila alkohola u organizmu. Takođe, 43-godišnji vozač „bmv-a“ odbio je da se alkotestira nakon što je izazvao saobraćajnu nezgodu kada je udario u jedan objekat i potom sleteo kraj puta, a daljom proverom utvrđeno je da je bio pozitivan na amfetamin.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje u službenim prostorijama i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

MUPSaobraćajna policija