POLICIJSKI ČAS OD 13 SATI U SUBOTU DO 5 SATI U PONEDELJAK U CILJU BEZBEDNOST OD ŠIRENJA KORONAVIRUSA

Ministar policije Nebojša Stefanović najpre je tražio od građana da se poštuje svaka pa i najbezazlenija preporuka a onda rekao da je pozvao direktora policije Vladimira Rebića da na sve ulice u Beogradu, svih većih gradova i opština u Srbiji izvede policiju, žandarmeriju, posebne i specijalne jedinice, ali i pripadnike redovne i saobraćajne policije, kako bi kontrolisali građane na ulicama.

“Mi hoćemo da pokažemo ljudima koji su disciplinovani da nisu glupi, već pametni, jer ne ugožaravju, ni svoj, ni tuđi život i pomažu lekarima i medicinskom osoblju da ne rade i po 22 sata sada što su oni ne disciplinovani”, rekao je Stefanović za TV Prva.

On je dodao da je bilo 12 do 13 odsto ljudi koji su se našli na ulicama za vreme policijskog časa bez dozvole i dodao da je to palo na između četiri i osam odsto. Međutim, kako kaže, to je i dalje visok procenat.

“Mi smo tolerisali kada se neko nađe na ulici 15-20 minuta od početka policijskog časa, policija je bila korektna, pokušavali smo bez represivnih mera, ali izgleda jedan deo građana ne razume našu poruku i sada ćemo oštro kažnjavati u svakoj sekundi policijskog časa”, poručio je Stefanović.

On je rekao da će policija biti oštra, rigorozna i da će kažnjavati po zakonu, kao i da je do sada većina građana bila odgovorna ali da ima i onih koji se „junače i ponašaju herojski“ a koji kada dođu do bolnice može da bude kasno.

Stefanović je još jedanput apelovao na sve penzionere da ostanu kod kuće ističući da su upravo penzioneri veoma odgovorni.