Pomozimo Miši koji živi bez struje,vode a vrlo često i bez hrane

Miša Stevanović živi u Leskovcu , ima 34 godine, ali i veoma težak život.On živi u trošnoj kući bez struje, vode, a što je najgore i bez hrane.

Devedestih godina sa roditeljima i sestrom izbegao je iz Bosne i Hercegovine od rata i pustošenja. Kako sam kaže došli su u Leskovac jer je otac bio poreklom odavde, ali sreću nikada nisu našli. Ubrzo mu se otac razboleo i zbog teških psihičkih smetnji do kraja života lečen je na psihijatriji. Godine 2005. Miši umire sestra, a 2013. i majka. On ostaje sam na svetu i pokušava da se bori za egzistenciju.

Pomozimo Misi koji zivi bez struje,vode a vrlo cesto i bez hrane

On ističe da je  od 13. godine počeo da radi i izdržava porodicu  ne libeći se i najteših poslova koji su ga onemogućili da se dalje školuje. Pre nekoliko godina i Miša doživljava tešku povredu glave prilikom rada , a kao posledica toga dolazi i poremećaj ravnoteže i nesposobnost za rad.

Miša od povrede do danas ne živi nego preživljava, zavisi od dobre volje komšija i sugrađana koji mu ponekad daju da nešto pojede. U međuvremenu postaje korisnik socijalne pomoći koja iznosi oko 7.000 dinara i koju prima 9 meseci, uz 3 meseca pauze.

              

Zbog nesposobnosti za rad ne može da plaća račune koji se gomilaju jer kako kaže od socijalne pomoći ne može ni da kupi lekove i prehrani se. Zbog duga ubrzo mu isključuju struju, a zatim i vodu.Sa kamatom račun za struju iznosi 56.000, a za vodu oko 40.000 dinara.

Miša ističe da kuću ne može da proda jer nema novac da je zbog komplikovane pravne procedure prebaci na svoje ime , a ne može zbog bolesti da nađe posao. Jedino ostaje da mu dobri ljudi pomognu onako kako mogu i umeju jer ovo može da zadesi bilo kog od nas…..

Nečije malo Miši može značiti mnogo ……..