PORODIČNO DOMAĆINSTVO SAVIĆ U PERTATU KOD LEBANA SVOJIM MARLJIVIM RADOM ČUVA TRADICIJU STOČARSKE PROIZVODNJE

Nažalost mali broj poljoprivrednika se bavi stočarskom proizvodnjom, ova porodica je u potpunosti angažovana, kako tovom junadi, tako i proizvodnjom mleka.

Pet članova Savića je tokom 365 dana u godini angažovano bez predaha. Kako kaže glava porodice Tihomir za njih godišnji odmor ne postoji.

Porodica radi na dva koloseka proizvodi tovnu junad i mleko, a zahvaljujući marljivim radom i saradnjom sa velikim firmama svoje proizvode plasira na tržište, kao, kako se može reći zdrave i veoma cenjene.

Dosta se učinilo i na modernizaciji grla i stalnoj edukaciji koja se sprovodi u saradni sa PSSS-om u Leskovcu i opštinom Lebane.

Savetodavac Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Leskovcu Dejan Ranđelović ističe da domaćinstvo porodice Savić iz Pertata kod Lebana radi po najsavremenijim standardima proizvodeći mleko prve klase, ali i meso visokog kvaliteta.

Ovo domaćinstvo je pokazalo i dokazalo kvalitetom svoje angažovanje, a poruka je da i ostali, naročito mladi poljoprivrednici trebaju slediti ovaj primer, jer je i država kroz subvencije prepoznala da je budućnost razvoja naše zemlje u ovakvom angažovanju.

Bratislav Lekić
AGRO EKRANPertatePOLJOPRIVREDA