Poseta OŠ ,,Nikola Skobaljić” u Velikom Trnjanu

Posetom obrazovnih ustanova na teritoriji našeg grada lokalna samouprava se upoznaje sa stanjem i potrebama škole, učenicima i zaposlenima. Želimo da sve škole dobro funkcionišu, zato konstantno radimo na stvaranju što boljih uslova za đake i učitelje trudeći se da ne zanemarimo ni jedan deo grada, poručio je danas prilikom obilaska Osnovne škole Nikola Skobaljić u Velikom Trnjanu, prvi čovek grada Goran Cvetanović.

,,Lokalna samouprava ulaže dosta u obrazovanje u 2014.godini na godišnjem nivou za ovu oblast bilo je izdvojeno 150 miliona dinara, dok sada ta suma dostiže 550 miliona dinara. Grad Leskovac je u proteklim godinama ulagao u razvoj ove obrazovne ustanove u Velikm Trnjanu kao i njenih izdvojenih odeljenja, za šta su iz gradskog budžeta izdvojena sredstva u iznosu od 3,3 miliona dinara”, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da bi se nastavilo sa ulaganjima ova škola u narednom periodu mora da reši problem legalizacije samog objekta.

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi u izdvojenom odeljenju Osnovne škole Nikola Skobaljlić u Rudaru izgrađen je sportski teren za male sporotove, postavljena ograda oko njega, a škola priključena na vodosistem Barje za šta su izdvojena sredstva u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

U matičnoj školi u Velikom Trnjanu izvršena je  adaptacija školske biblioteke za šta je izdvojeno oko 500 hiljada dinara, zamenjena su oba kotla za centralno grejanje, postavljeno spoljašnje osvetljenje škole koje je zamenjeno i u izdvojenom odeljenju u Strojkovcu.

U 2016.godini nabavljen je novi nameštaj klupe, stolice i računarska oprema dograđena je nadstrešnica na glavnom ulazi i izvršena zamena cirkularnih pumpi za kotlove.

Osnovnu školu Nikola Skobaljić u Velikom Trnjanu pohađa 98 učenika, dok sa izdvojenim odeljenjima u Strojkovcu, Gornjoj Jajini i Rudaru, školu  pohađa ukupno 227 učenika.