Poseta osnovnoj školi ,,Slavko Zlatanović“ u Miroševcu

U Osnovnoj školi Slavko Zlatanović u Miroševcu koju pohađa 220 učenika uskoro će biti urađena rekonstrukcija krova, dok će u izdvojenom odeljenju istoimene škole u Slavujevcu biti dograđen sanitarni čvor za šta će grad Leskovac izdvojiti million dinara, najavio je prilikom današnje posete ovoj školi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

,,Lokalna samouprava je za Osnovnu školu Slavko Zlatanović u Miroševcu do sada izdvojila sredstva u iznosu od oko 6,2 miliona dinara, putem kojih su kupljeni školski nameštaj, računarska oprema i ogrev, a plaćeni su i redovni troškovi poput energenata, komunalnih usluga i prevoza učenika, kazao je gradonačelnik i najavio je ovom prilikom i početak radova na uređenju Opštinskog puta 47 koji će krenuti za nekoliko nedelja a čija je vrednost 42,3 miliona dinara“.

U ime zaposlenih i učenika gradonačelniku Leskovca i lokalnoj samoupravi na svemu što je učinila kako bi se rad i funkcinisanje u školi u Miroševcu podigli na viši nivo zahvalio se direktor Bratislav Stanković. Nema nedostatka nastavnog kadra a tendencija smanjenja dece prisutna je kaže Stanković i dodaje da je broj dece za pet do deset učenika na nivou cele škole svake godine manji.

Osnovna škola Slavko Zlatanović u Miroševcu osnovana je davne 1911.godine, kada se nastava izvodila u privatnim kućama a sadašnja zgrada ove obrazovne ustanove počela je sa radom 1963. godine. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 222 učenika od prvog do osmog razreda a pored matične škole u Miroševcu, četvororazredana nastava se realizuje i u izdvojenim odeljenima u Gorini, Slavujevcu, Igrištu, Barju, Kaluđercu, Donjoj i Gornjoj Oruglici.