Potpisan aneks IV ugovora sa ,,PWW-om,,

U Svečanoj sali grada Leskovca, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor preduzeća „Por Verner i Veber“ Slobodan Cvetković potpisali su četvrti aneks ugovora o obavljanju komunalnih delatnosti kao i o izvođenju radova na izgradnji regionalnog centra za selekciju komunalnog čvrstog otpada – reciklažni centar – Leskovac.
“Grad Leskovac je do kraja 2017. godine naplaćivao naknadu od 216 dinara po toni doveženog komunalnog čvrstog otpada sa teritorija suosnivača. Aneksom IV Ugovora obavezuje se PVV deponija dva d.o.o Leskovac da Gradu Leskovcu isplaćuje naknadu u iznosu od 420,00 dinara (bez PDV-a) po toni doveženog komunalnog otpada na vagi Regionalne sanitarne deponije Željkovac-Leskovac“ – rekao je nakon potpisivanja gradonačelnik Cvetanović.

U cilju sprečavanja pritisaka na budžet, odmah na početku 2013. godine sklopili smo reprogram na 24 mesečne rate, koji smo uredno isplatili. Pored reprograma imali smo redovne mesečne obaveze za deponovanje smeća, što na godišnjem nivou iznosi oko 100 miliona dinara. Mogu da kažem da će u idućoj godini budžet Grada biti rasterećen plaćanja ove obaveze, što znači da ćemo 100 miliona dinara moći da u budžet planiramo kao nove investicije od interesa za Grad i naše sugrađane“, istakao je Cvetanović.
Imajući u vidu da će sredstva koja su po tom osnovu bila izdvajana iz budžeta Grada, biti uložena u putnu infrastrukturu, škole , vrtiće, sportske terene, ustanove kulture mesne zajednice i drugo, možemo da vidimo da je ustvari naš cilj opšti interes građana i poboljšanje uslova života u našem Gradu, zaključeno je prilikom danjašnjeg potpisivanja ugovora.