Potpisan protokol o saradnji između Centra za zaštitu trgovine ljudima i Grada Leskovca

U Svečanoj sali Grada Leskovca potpisan je protokol o saradnji između Centra za zaštitu trgovine ljudima i Grada Leskovca.
„Trgovina ljudima je globalni fenomen. Pogađa zemlje u političkoj i ekonomskoj tranziciji, nerazvijene i zemlje u razvoju, kao i one koje su pretrpele ratna dešavanja, kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović. On je dodao da nažalost na ovaj fenomen nije imuna ni naša zemlja, ni naš grad. Iz tog razloga je Gradsko veće novembra meseca 2013. godine donelo odluku da se  formira ,,Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima“ u našem gradu. Tim je formiran sa ciljem osnaživanja sistemskog partnerstva u sprovođenju Nacionalne strategije za borbu protiv trgovine ljudima“, podvukao je Cvetanović.
Ispred Centra za zaštitu trgovine ljudima obratila se Aleksandra Ljubenović, direktorka Centra, i kazala da prvi put od kada postoji ova organizacija pristupa se potpisivanju protokola sa nekim gradom. Ona je dodala da je to samo potvrda kvalitetnog i predanog rada lokalne samouprave na ovom polju.
Kako je zaključeno saradnja između ove republčke i lokalnih samouprava mora da ojača, da bude od većeg značaja u cilju suzbijanja trgovine ljudima.