Potpisan ugovor o finansiranju udruženja koje se bavi zaštitom poljoprivrednih resurasa

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je ugovor o finansiranju udruženja koje se bavi zaštitom poljoprivrednih resurasa.

Vrednost ugovora je 4,5 miliona dinara, a sredstva će biti usmerena za finasiranje protivradnih strelaca, posebno za isplatu plata jer kako je rečeno one su, iako ih isplaćuje Republički hidrometeorološki zavod veoma male i kreću se oko 4.500 dinara mesečno.

Gradonačelnik je govorio o značaju poljoprivrede za leskovački kraj i državu, ali i podršci koju Leskovac kao lokalna samouprava kontinuirano pruža poljoprivrednim proizvođačima. On je istakao da protivgradni strelci imaju značajnu ulogu kada brane useve od vremenskih nepogoda.

“Pronašli smo način da stimulišemo rad naše „nebeske artiljerije“, te će danas na vaš račun biti uplaćena suma od 4.500.000. Ove godine kako je kazao Cvetanović iz budžeta grada izdvojena je suma od 4,6 miliona dinara za nabavku 120 protivgradnih raketa, najviše na teritoriji Srbije. Pored toga uloženo je 192.000 dinara za HTZ opremu koja se sastoji iz čizama, radnih odela, šlemova i UV lampi za noćno ispaljivanje raketa za svih 62 strelaca. U toku je i tender za renoviranje 6, od postojeće trideset jedne protivgradne stanice , kao i izgradnju 2 gromobranske instalacije“, rekao je gradonačelnik.

Šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović je istakao da se pored finansiranja raketa i sufinansiranja rada udruženja konstantno radi na unapređenju uslova za rad protivgradnih strelaca upravo sa ciljem zaštite poljoprivrednih proizvođača. On se zahvalio strelcima na predanom radu i trudu.

Na kraju se prisutnima obratio i predsednik udruženja  Žikica Marinković. ,,U Srbiji postoji preko 2500 protivgradnih stanica, naš grad ima 31 stanicu i svaka od njih funkcioniše uspešno. Udruženje radi i funkcioniše dobro i to treba nagraditi, hteo bih da se zahvalim gradonačelniku i upravi na pomoći i sredstvima koja su nam uplatili iako im to nije dužnost”, kazao je Marinković.
Kako je rečeno ova pomoć Udruženju će u narednom periodu biti veća.