Potpisani ugovori o donaciji sa Helpom

U Svečanoj sali grada danas je uručen 21 ugovor o donaciji korisnicima Helpovog programa „Podrška socio – ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana“ koji finansira Vlada Nemačke i ciljni gradovi i opštine uključeni u projekat, među kojima je i grad Leskovac.

,,Danas je 14 muškaraca i 7 žena potpisalo ugovor o donaciji opreme prosečne vrednosti od 2.400 evra za započinjanje i razvoj 5 zanatskih i 16 uslužnih delatnosti. Realizaciju ovog projekta Help je započeo aprila 2017. godine a njegova realizacija biće okončana do kraja januara 2019. godine. Vrednost dela projekta za Grad Leskovac iznosi 120.000 evra sa učešćem grada u direktnim troškovima za nabavku opreme u iznosu od 48.000 evra“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Help je od 2005. godine u saradnji sa Gradom realizovao 6 projekata podrške samozapošljavanju i zapošljavanju u Leskovcu, i to: za jedno udruženje – kooperativu i dodelom 302 pojedinačna granta u opremi, uz učešće Grada od 23 odsto od vrednosti realizovanih programa odnosno oko 190 hiljada evra.

U okviru ovog projekta potpisnici su se opredelili za sledeće delatnosti: elektro – vodovodne – kanalizacione instalacije, keramičari, stolari, limari, kamenorezci, mehaničari, rezana građa, recikleri, frizeri i računovođe.

U nastavku realizacije programskih aktivnosti sledi nabavka opreme i organizacija poslovnih i stručnih obuka.

Nakon selekcije kandidata koja se odvijala u dve faze na osnovu socijalnih i ekonomskih kriterijuma, 21 lice iz Leskovca potpisalo je ugovore o donaciji opreme.

U nastavku realizacije programskih aktivnosti sledi nabavka opreme i organizacija poslovnih i stručnih obuka prema potrebama podržanih korisnika najkasnije do kraja ove godine.