Povereništvo SNS-a Bojnik predstavilo rezultate rada za prvih šest meseci ove godine

U prostorijama Srpske napredne stranke u Bojniku predstavljeni su rezultati rada aktuelne vlasti u proteklih šest meseci ove godine.
Jedan od poverenika SNS-a i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, naglasio je da je raspisivanje tendera za Agro biznis zonu u Kosančiću najkapitalniji projekat u ovoj godini jer je ova industrijska zona prostor na kome će uslediti otvaranje novih radnih mesta. On je istovremeno kazao da je Evropska unija za realizaciju ovog projekta izdvojila milion evra, ali da je osnovni preduslov bila i pomoć Vlade Srbije koja je zahvaljujući angažovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića izdvojila 26 miliona dinara. 

Nenadović je istakao i činjenicu da se aktuelna vlast u Bojniku angažovala i u oblasti infrastrukture koja je neopohodna za opremanje Agrobiznis zone i to ilustrovao podatkom da je potrebno asfaltirati 6 do 9 kilometara puteva u ovoj oblasti, s tim što će se u prvoj fazi raditi samo na onim putevima koji su preko potrebni.
Tokom prošle godine, kako je rekao Nenadović urađeno je 9 kilometara putne mreže, a za ovu godinu planirano je da asfaltnu podlogu dobije veći deo puteva.Delatnost u tom pravcu je već počela asfaltiranjem puta u  Slavniku dužini od 600 metara i Đinđuši gde je asfaltirano 450 metara puta.Početkom jula planirani su radovi na asfaltiranju puteva u Plavcu, Stubli i Gornjem Brijanju za šta je planirana suma od oko 49 miliona dinara.Nenadović je dodao da je u toku izrada nove projektne dokumentacije za puteve u Obiliću,Ćukovcu i Mrvešu.
U oblasti putne infrastrukture veoma je bitna činjenica da je u toku asfaltiranje 7 kilometara regionalnog puta Bojnik-Lebane koje će biti završeno krajem ovog meseca.

Paralelno sa ovim odvija se i delatnost na uvođenju ulične rasvete za četiri mesne zajednice i to Granicu, Obilić, Majkovac i Novu Stublu, a  završetak radova se očekuje iduće nedelje.
Ovaj period okarakterisala je i uspešna prekogranična saradnja sa Bugarskom koja je započeta prošle godine potpisivanjem ugovora u iznosu od 374.000 evra što je doprinelo asfaltiranju puta u Pridvorici u dužini od 3.050 metara , a krajem ovog meseca očekuje se potpisivanje novog ugovora čime će se omogućiti asfaltiranje platoa kod Hale sportova, a ukupan iznos sredstava koja će biti uložena u ovaj posao je 262.000 evra.

Osim delatnosti na polju infrastrukture aktuelna vlast u Bojniku veliku pažnju polaže i na obrazovanje, istakao je Nenadović. On je dodao da je otvoreno novo odeljenje  u Tehničkoj školi ,,Boško Krstić,, gde će se školovati 15 kuvara i isto toliko konobara, a tome je doprinela i poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Škola u Kosančiću je skoro dobila ozvučenje od lokalne samouprave, a u oblasti obrazovanja prošle nedelje je potpisan ugovor za proširenje Vrtića u Bojniku čime će se dobiti korisna površina od 60 kvadrata čime će se steći uslovi za otvaranje jaslene grupe koja će 1. septembra početi sa radom.
Bojnik je mnogo čistiji nego u ranijem periodu, naglasio je Nenadović, a radnici Javno komunalnog preduzeća dva puta dnevno čiste i prazne kontejnere. U tom cilju na današnjoj sednici Opštinskog veća doneta je odluka o nabavci novog vozila za sakupljanje i odvoženje smeća i priključnog uređaja za seču trave i šiblja pored puta.U ovom preduzeću putem javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano je 10 ljudi.

Prioritetni cilj opštine Bojnik je razvoj poljoprivrede i u tom cilju iz budžeta je za ovu godinu izdvojeno je 15 miliona dinara na ime subvencija.
Nenadović se na pres konferenciji osvrnuo i na oblast zdravstva gde su takođe prisutna ulaganja u Domu zdravlja nabavljen je novi ultrazvučni aparat i uređaj za digitalno rengensko snimanje čime će se znatno unaprediti zdravstvena zaštita meštana.
Na svim poljima se čine napori da se poboljšaju uslovi života, a u prilog tome ide činjenica da je Opštinsko veće u Bojniku od početka godine do sada zasedalo 39 puta i donosilo programe razvoja.
Nenadović je zaključio da je napredak opštine Bojnik u ekonomskom, kulturnom, obrazovnom, zdravstvenom i sportskom polju vidljiv i da će se sa ovim nastojanjima nastaviti i u narednom periodu.

Opširnije u vestima TV 4S …